Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Site map:

Kopen

 

Site map:

VVE

 

Buitenplaats Herkingen 1a

3249 BX Herkingen

Info@herkingenwest.nl

Herkingen ? — Werk-ingen !’

Waarom wij een huisje in Herkingen West gekocht hebben.

Met een gezin dat groeit werd ons zeilbootje te klein. Dat was voor ons de reden om op zoek te gaan naar een vakantiehuisje. In Herkingen vonden we precies wat we wilden: een stenen woning op eigen grond op loopafstand van een jachthaven. Er moest wel het een en ander aan gebeuren maar daar was de prijs dan ook naar. Zo werden wij in 2012 eigenaar van een vrijstaande woning, op eigen grond, op loopafstand van de Grevelingen voor iets minder dan een ton.

 

Toen wij ons aan het oriënteren waren op een vakantiewoning aan de Grevelingen zijn we bij alle parken geweest. Het mooie, maar voor ons onbetaalbare aquadelta in Bruinisse. Het oudere naastgelegen park met hele kleine woningen zonder werkelijke eigen tuin. Ook in den Osse  en Port Zeelande vonden we niet de rust die we zochten. In Herkingen zijn we op alle vijf de parken geweest om woningen te bekijken en het had niet veel gescheeld of we waren op het park “Grevelingenmeer” terecht gekomen. De grote van de huisjes op Herkingen West gaf uiteindelijk de doorslag. Op dat moment stonden er een aantal huisjes te koop variërend van “in orginele staat” tot recentelijk gerenoveerd. Wij hebben besloten dat we de renovatie het liefst zelf wilden doen en kwamen uit bij een huisje waar het een en ander aan moest gebeuren.

De eerste vakantie was het doel om alles op te frissen en bewoonbaar te maken. Als je echter gaat witten, kun je beter eerst een dakraam plaatsen. Als je een dakraam plaatst en je gaat een kast gebruiken als extra toilet, moet je ook de verwarmingsketel verplaatsen en als je voor die toilet een 110 afvoer wilt aanleggen die achter de keuken langs moet, moet je die ook maar meteen vervangen. Zo werd de eerst vakantie in Herkingen een echte klusvakantie. Het huisje is echter wel zo overzichtelijk dat je in drie weken een hoop kunt doen. Na de eerste zomer waren 4 dakramen geplaatst, alle muren en plafonds opnieuw geverfd, een nieuwe vloer gelegd en een nieuwe keuken geplaatst.  De verwarmingsketel was naar de meterkast verhuist en de afvoer voor het toekomstig toilet was netjes achter de keukenkastjes weggewerkt.

Gedurende de kerstvakantie van het zelfde jaar is het toilet boven daadwerkelijk gerealiseerd. De zomer erna is de badkamer vernieuwd en een open haard gemaakt. Pas in 2014 was de buitenboel aan de buurt. Je mag zonder vergunning 10m2 aan berging neerzetten en dit hebben we dan ook gedaan. De laatste klus was de gevelbekleding.

De grootste tegenvaller qua tijd en geld tijdens de verbouwing was het verplaatsen van de verwarmingsketel. Hiervoor moesten water, CV en gasleidingen worden aangepast. Ook heb ik er voor gekozen om de condensaatafvoer op het riool aan te sluiten wat zelfs tot graafwerk buiten heeft geleid. Omdat een recreatiewoning minder intensief gebruikt wordt als een normale woning, hebben wij over het algemeen niet voor de duurste materialen gekozen. De dakramen zijn geen echte Velux ramen, en de keuken en vloer komen van Ikea.

Al met al heeft het best wat tijd gekost. Ook de doe-het-zelf zaken in de omgeving hebben een omzetverhoging van totaal ongeveer 15.000 euro gezien. We zijn echter ook zeer tevreden met het eindresultaat. Met een beperkt budget hebben we nu een moderne woning die van alle gemakken is voorzien en helemaal naar onze zin is.

Ook het park zelf bevalt ons goed. Gezellige mensen, rust en alle voorzieningen op loopafstand. Ook in de winter zitten we er regelmatig en blijkt de keuze voor een stenen huisje met volwaardige CV installatie de juiste.

Onze vloot is inmiddels uitgebreid met 2 surfplanken en 2 open zeilbootjes die bij de haven liggen. De combinatie van een huisje en een zeilbootje op loopafstand is echt een aanrader. Overdag lekker zeilen of surfen en ‘s avonds een warme douche en een echt bed.

 

Faciliteiten

Activiteiten

Huren

Kopen

VVE